MEEST VOORKOMENDE HUIDPROBLEMEN:

acne
huidonregelmatigheden
littekens
ongewenste haargroei
fibromen
oedeem
schimmelnagels
couperose
rimpels en lijntjes
pigmentvlekken

ONZE BEHANDELINGEN:

acnetherapie
camouflagetherapie
chemische peelings
coagulatie
elektrische epilatie
littekentherapie
microdermabrasie
microneedling
oedeemtherapie
pedicure
wondverzorging

 

microneedling  / dermapen
De Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend en verticaal hele kleine kanaaltjes in de huid maakt. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en  elastine.

Wat doet de Dermapen met uw huid?
Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na enkele behandeling steviger en gladder wordt. Reliëf door acne-littekens en rimpels verminderd geleidelijk. De celdeling krijgt daarnaast een  enorme boost. Oude cellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe cellen worden sneller aangemaakt. De hoornlaag  wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Daardoor hebben  verstoppingen minder kans. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect. Overmatig pigment (zonnevlekken, dat in de hoornlaag  aanwezig is, schilfert mee af, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve  werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De huidtherapeut  geeft u ook een productadvies voor thuis, om tussen de behandelingen  door, het effect te optimaliseren.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?
Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt; hoe meer behandelingen, hoe langer en beter resultaat zichtbaar is. Uiteraard zal elke behandeling met de Dermapen een boost zijn voor uw huid en tijdelijke  verbetering geven. Wij willen helder zijn in de verwachtingen; de  aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat  zich onder het zichtbare huidoppervlakte afspeelt. Het restultaat is daardoor niet  meteen zichtbaar, maar na een aantal maanden. Zichtbaar resultaat  behaald u doorgaans door meerdere behandelingen te ondergaan, in  kuurverband (elke 8-12 weken). Door u in kuurverband te behandelen,  kunnen wij vooraf aan elke behandelingen goed inspringen op de behoeftes en de voortgang evalueren.

Is de behandeling gevoelig?
De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte (variërend van 0,5 mm tot 1,5 mm) is afhankelijk van  de indicatie en het huidoppervlak. De huidtherapeut weet precies wat uw  huid nodig heeft en zal u hierover informeren tijdens het intakegesprek. Hierin  worden de voor- en nabehandeling besproken, het eventuele  gebruik van  EMLA-crème en welk restultaat wat u van de behandeling mag  verwachten.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?
Na de behandeling vertoont uw huid roodheid, direct na de behandeling is  dit het meest zichtbaar. Tevens kan uw huid prikkelend en warm  aanvoelen. Na een (halve) dag nemen deze verschijnselen af, maar 3 à 4   dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Na deze  dagen kan uw huid ook lichte schilfertjes vertonen; dit zijn dode  huidcellen, dit is een gunstige reactie door de versnelde celdeling die  ontstaat door de behandeling met de Dermapen.

Vergoeding zorgverzekeraar
Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens veelal vergoed door de zorgverzekeraar onder acnetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden!
Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en/of raadpleeg de polisvoorwaarden van uw verzekering.

 


De Huid- en Oedeemtherapeut
Tamara Vermeent

Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede

T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.nl

Follow us on
Facebook