Acnetherapie

Acne is een aandoening van de talgfollikels die veel voorkomt. Het komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar de talgfollikels in grote getale voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst  en het bovenste deel van de rug. Op de aangedane huid ziet men met name blackheads (open comedo/zwarte mee-eters), whiteheads (gesloten comedo/witte bolletjes onder de huid), pustels (pukkels met gele kopjes) en roodheid van de huid.  

Er zijn verschillende oorzaken zoals een verhoogde talgproductie, verstopping van de talgklier en bacteriegroei in de talgklier die ervoor zorgen dat acne ontstaat: Ook komt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar acne. Hieruit komt toch voorzichtig naar buiten dat bepaalde voeding (suikers) en stressvolle momenten (aanmaak stresshormonen) acne kunnen verergeren. 

De behandeling bij de huidtherapeut is per acne vorm verschillend. Er wordt hierbij ook rekening gehouden met eventuele voorgeschreven medicatie. Het accent van de acnebehandeling ligt meestal op het  "schoon" maken van de huid. Blackheads, whiteheads en pustels worden leeggemaakt. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een peeling en/of  microdermabrasie om de verhoogde afschilfering van de huid en het ontstaan van nieuwe verstoppingen te verminderen.

 

 

Contact

Wij zijn te vinden op:
Kruisbessengaard 24a
3962 JK  Wijk bij Duurstede
T 0343 575 056
E info@dehuidenoedeemtherapeut.nl

Wij zijn aangesloten bij: